Menu

Spaans in Spanje of Latijns Amerika

- Uncategorized
Spaans in Spanje of Latijns Amerika

Of je nu op vakantie gaat of van plan bent om in een Spaanstalig land te gaan werken het maakt niet uit, je zult je op zijn minst verstaanbaar moeten kunnen maken. Mensen voelen zich dan ook meer op hun gemak wanneer ze de andere taal kunnen begrijpen. In veel landen waar Spaans gesproken wordt en dan met name in Latijns Amerika spreekt de lokale bevolking echter maar weinig of geen Engels en is het dus belangrijk de Spaanse taal te beheersen om nare verassingen te voorkomen.

kinderkledingToeristen kopen graag allerlei dingen wanneer ze op reis gaan en wanneer je in een ander land gaat werken zul je ook van alles nodig hebben en het zou dus heel vervelend zijn wanneer je niet duidelijk kunt maken over waar je nou precies naar opzoek bent. Als je bijvoorbeeld in Mexico bent voor een paar weken en daar leuke kinderkleding tegenkomt voor je zoon of dochtertje dan wil je uiteraard wel de goede maat en kleuren mee naar huis nemen. Om weer terug te moeten naar Mexico om de kinderkleding om te ruilen zal helaas niet mogelijk zijn dus is het van groot belang dat je je duidelijk kunt maken wanneer je van plan bent om zulke dingen te gaan kopen. Tevens is de mode vaak in andere landen anders dan in Nederland en is het dus wel zo verstandig om kinderkleding in Nederland te kopen om op vakantie te gaan. Zorg er dan voor dat je kinderkleding koopt van goed kwaliteit en die comfortabel zit zodat de kinderen zich er lekker in voelen tijdens hun vakantie. Kinderkleding online kopen gaat tegenwoordig heel gemakkelijk zowel in Nederland als in Spaanstalige landen maar ook hier zul je dus weer met de Spaanse taal te maken krijgen en is het dus verstandig om deze taal eerst te leren voordat je naar een van deze landen vertrekt.

Leasen in Spaanstalige landen

private leaseWanneer je in een ander land werkt dan moet je je natuurlijk ook kunnen verplaatsen. Je kunt dan een taxi nemen ofwel je gaat met het openbaar vervoer als je tenminste de taal spreekt om niet te verdwalen. Een andere optie is een private lease, net zoals in Nederland is leasen tegenwoordig enorm populair en kiezen veel mensen voor een private lease in plaats van een auto kopen en dat komt voornamelijk omdat je met een private lease voor een vast maandelijks bedrag een mooie nieuwe auto kunt rijden die je na afloop van de leaseperiode weer mag inruilen.

In het buitenland gelden dezelfde regels als in Nederland om in aanmerking te komen voor een private lease en dat is dan een geldig rijbewijs, een geldige ID en uiteraard moet je werk hebben, na een klein financieel onderzoek kun je dan meestal de wagen de volgende dag al op gaan halen. Ook hier is het natuurlijk weer belangrijk dat je de Spaanse taal goed beheerst voor dat je het contract gaat tekenen.

Een andere optie is dat wanneer je maar voor enkele weken naar het buitenland vertrekt in Nederland een private lease afsluit en dan lekker in je eigen wagen naar Spanje vertrekt wel zo veilig natuurlijk. Private leasen wordt wereldwijd gedaan ook in Latijns Amerika waar het vaak zelfs een stuk goedkoper is maar het is uiteraard hier wel belangrijk dat je de Spaanse taal optimaal beheerst zodat je de kleine lettertjes goed kunt begrijpen. Leasen in Spanje of Latijns Amerika is een prima optie wanneer je zin hebt om op eigen houtje het land te gaan verkennen.